Enhetschef till it-avdelningen

Inom SPV ser vi information och teknologi som verktyg för att främja bättre kundmöten och effektiva arbetsprocesser och vi arbetar för att vara en verksamhetsnära it-organisation så att nyttan för våra kunder och uppdragsgivare kan öka ytterligare.

Ansökan

Ansök senast den 25 februari 2018. Ange referensnummer: MD 2018/20.

Sök tjänsten enhetschef till it-avdelningen på Vismas webbplats

Arbetsbeskrivning

It-avdelningen ansvarar för att tillhandahålla ändamålsenliga, stabila, effektiva och säkra it-stöd utifrån hela SPV:s behov. Att ansvara för it-stödet innebär bland annat ansvar för vår tekniska plattform (infrastruktur och integrationer), ansvar för daglig drift och underhåll av våra applikationer samt ansvar för vår systemutveckling. Enheten, där den här tjänsten är placerad, ansvarar för all infrastruktur, integration samt riktlinjer och stöd i olika it-processer som till exempel leveransprocessen från test till produktionssättning, leverantörsstyrning, ITIL med mera.

Från och med april är vi organiserade på ett nytt sätt. Ett påbörjat arbete med förändringar i verksamhetsstyrning och nya arbetssätt och en ny organisation är snart vår nya vardag. Förnyelsen kommer att kräva att du som enhetschef kan växla mellan rollerna arbetsgivare, verksamhetsutvecklare, kommunikatör och lagbyggare.

Som enhetschef:

 • leder, planerar och följer du upp enhetens verksamhet direkt under avdelningschefen
 • har du personal- och budgetansvar
 • arbetar du aktivt tillsammans med övriga chefer på it-avdelningen för att bidra till avdelningens utveckling. Som en av våra totalt 20 chefer blir du också en representant för ledningen av SPV:s verksamhet.

I arbetet ingår också att du driver enhetens verksamhet kostnadseffektivt, kvalitativt och på ett kundinriktat sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom relevant område och du har också mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.

Du har erfarenhet av

 • arbete som chef med personal- budget och verksamhetsansvar.
 • att leda arbete inom en it-produktionsverksamhet.
 • förändringsledning med goda resultat.

Det är meriterande med erfarenhet av chefsarbete i staten och erfarenhet av att kravställa, styra och följa upp outsourcad verksamhet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av ledning inom olika typer av it-verksamheter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför vill vi att du är:

 • Intresserad av människor och deras utveckling
 • Har ett god omdöme
 • Tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor
 • Tydlig i din kommunikation och säkrar att dina budskap når fram.

Sist men inte minst är det viktigt att du gillar att leda genom andra och att du har förmåga att skapa engagemang och delaktighet.

Befattningen är säkerhetsklassad vilket innebär att vi kommer att genomföra en registerkontroll och säkerhetsprövning för den person vi vill anställa till tjänsten. Kontrollen och prövningen sker enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). Svenskt medborgarskap är en förutsättning för tillträde till säkerhetsklassad befattning.

Anställning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde så snart som möjligt
 • Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Övrigt

Du kommer att arbeta i en organisation med trevlig atmosfär i helt nyrenoverade lokaler, där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. SPV ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra. Vi satsar därför mycket på att erbjuda en frisk arbetsplats och på kompetensutveckling som en naturlig del av vår vardag.

Att utveckla sin kompetens är också en naturlig del av vår vardag. Vi strävar efter mångfald och att ha ett inkluderande synsätt på alla nivåer i organisationen.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens tjänstepensionsverk, SPV, är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. SPV finns i Sundsvall och har cirka 270 medarbetare.

Kontaktperson

Maria Humla
Vikarierande generaldirektör
070-340 96 92
maria.humla@spv.se

Fackliga kontaktpersoner

Daniel Granath
ST
060- 18 75 45
daniel.granath@spv.se

Peder Bergsten
Saco-S
060-18 69 73
peder.bergsten@spv.se

Kari Jokinen
Seko
060-18 77 62
kari.jokinen@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.