Chef till enheten Ekonomi och styrning

Nu rekryterar SPV en framtida chef till enheten Ekonomi och styrning. Enheten ansvarar för att säkerställa den ekonomiska redovisningen av vår försäkringsverksamhet och vår administrativa verksamhet.Är du en engagerad och erfaren ekonom med ett stort intresse för ledarskap och utveckling som brinner för att utveckla verksamheten och SPV:s medarbetare? Då kanske du är den vi söker.

Ansökan

Ansök senast den 27 januari 2019. Ange referensnummer MD 2018/281. I den här rekryteringen samarbetare vi med Novare public.

Sök tjänsten som Ekonomichef (Recrutos webbplats)

Om enhet Ekonomi och styrning

Enheten har även ansvar för planering, uppföljning och redovisning av myndighetens mål och resultat med utgångspunkt i beslutad utvecklingsplan och beslutade strategier. Ansvaret omfattar myndighetens ekonomistyrning, inklusive budgetering och prognoser samt stöd för samverkan, portföljhantering, verksamhetsutveckling och projektstyrning.

Inom enheten finns även ansvaret för efterlevnad av intern styrning och kontroll samt inköp, upphandling och avrop.

Arbetsuppgifter

Vi är inne i en spännande förändring för att vara en myndighet med ännu nöjdare kunder och för att öka medvetenheten om tjänstepensionen. Den 1 april sjösatte vi vår nya organisation där enheten Ekonomi och styrning utgör en av tre enheter inom avdelningen Verksamhetsstöd. Ditt arbete blir bland annat att fortsätta genomföra den påbörjade förändringen och att tillsammans med dina chefskollegor utveckla ett effektivare verksamhetsstöd med tydligt fokus på att skapa nytta för hela organisationen och därmed nytta för SPV:s kunder.

Du är en del av ledningsgruppen inom avdelningen Verksamhetsstöd som tillsammans arbetar strategiskt och integrerat för att utveckla SPV:s verksamhetsstöd i riktning mot våra mål. Du rapporterar till avdelningschefen och du har helhetsansvar för personal, verksamhet och budget för avdelningen. Du förväntas driva verksamhetsutveckling utifrån ständiga förbättringar och din förmåga att tillsammans med medarbetarna utforma kundfokuserade, effektiva och i många delar nya arbetssätt värdesätts högt. Som chef för enheten Ekonomi och styrning förväntas du med jämna mellanrum föredra olika frågor i myndighetens ledningsgrupp och ibland även i styrelsen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad ekonom. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som ansvarig för kvalificerade arbetsuppgifter inom ekonomiområdet i en större organisation. Du har även stor erfarenhet av att arbeta med olika systemstöd inom ekonomiområdet och har ledarerfarenhet inom ekonomiområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomiarbete inom en statlig myndighet samt kunskaper inom statlig styrning och försäkringsområdet. Därutöver värdesätter vi kunskaper inom modeller och arbetssätt för styrning av organisationer.

Som person har du:

  • ett starkt ledarskap du leder och motiverar andra. Är en teambyggare som skapar engagemang och delaktighet.
  • god förmåga att utveckla samarbeten och relationer såväl internt som externt.
  • hög grad av omdöme du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.
  • en tydlig helhetssyn du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår hur din roll bidrar till hela verksamheten.
  • en god problemlösande och analyserande förmåga. Du arbetar bra med komplexa frågor och du kan bryta ner problem i sina beståndsdelar och lösa komplicerade problem.
  • en hög grad av personlig mognad du är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv.

För att lyckas i det här uppdraget är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen.

Anställning

  • Anställningsform: tillsvidareanställning med placering i Sundsvall
  • Omfattning: heltid
  • Tillträde: så snart som möjligt

Vi erbjuder

Välkommen till en organisation med trevlig atmosfär i fräscha lokaler, där delaktighet och engagemang värderas högt. Vi ser rekrytering som en långsiktig investering och ser ett stort värde i att du som medarbetare mår bra och satsar därför mycket på att erbjuda dig en frisk arbetsplats. Vi strävar efter mångfald och att ha ett inkluderande synsätt på alla nivåer i organisationen.

Övrigt

Säkerhet har hög prioritet för oss på SPV. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan vi tar beslut om att anställa en ny medarbetare. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär kan du läsa om här:

Säkerhetsprövning (Säkerhetspolisens webbplats)

Om arbetsplatsen

Statens tjänstepensionsverk, SPV, är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. SPV finns i Sundsvall och har cirka 250 medarbetare.

Fackliga kontaktpersoner

Peder Bergsten
Saco-S
060-18 69 73
peder.bergsten@spv.se

Daniel Granath
ST
060-18 75 45
daniel.granath@spv.se

Kari Jokinen
Seko
060-18 77 62
kari.jokinen@spv.se

Kontaktperson

Mitra Frost
Rekryterare på Novare public
073-640 92 39
mitra.frost@novare.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.