Tre finalister i tävlingen Guldkanten

På Pensionsdagen den 4 oktober i Stockholm utser vi Sveriges bästa pensionsinformation i tävlingen Guldkanten. Guldkanten lyfter fram bra exempel på enkel, tydlig och nytänkande information om pensioner.

Årets tre finalister

SPP – för roboten Gajda som förklarar pension med hjälp av beteendevetenskap

Interaktiv och snabb, rolig och pedagogisk. Genom individanpassad information tar Gajda ett nytt grepp om vägledningen kring pension. Vi får hjälp, vi begriper och viktigast av allt – det är så enkelt att vi gärna fortsätter!

Pensionsmyndigheten – för kampanjen Riskgruppen

Punkband från 90-talet får symbolisera de som riskerar att få låg pension. Fyndigt och fräscht med lagom mycket allvar för att budskapet ska fastna hos oss. Vi loggar in och rockar på!

Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan - för webbplatsen Efterlevandeguiden

Ett genombrott för samarbete över myndighetsgränser i medborgarens intresse. Här skapas trygghet och konkret nytta genom handfasta och konkreta råd för alla som funderar på vad som händer när någon går bort. Tydligt och mycket välkommet!

Har du frågor?

Hör gärna av dig till Camilla Borgström till camilla.borgstrom@spv.se om du har frågor om tävlingen.

 

Pensionspriset Guldkanten

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.