Skicka in ditt bidrag till Guldkanten

Varje år arrangerar Statens tjänstepensionsverk (SPV) tävlingen Guldkanten. Tävlingen lyfter fram bra exempel på enkel, tydlig och nytänkande information om pensioner.

Nu behöver vi din hjälp med att hitta årets bästa pensionsinformation! Det kan exempelvis vara pensionsbesked, webbplatser, bloggar, broschyrer, kampanjer, brev eller filmer. Det kan också vara personer som har gjort en bra insats inom pensionsområdet.

Skicka in ditt bidrag senast 19 maj!

Mejla ditt bidrag till camilla.borgstrom@spv.se Berätta kort om bidraget. Skriv också ditt namn, telefonnummer och mejladress. Den 19 maj är sista dagen för att skicka in bidrag till tävlingen.

De bidrag som nomineras till priset Guldkanten offentliggörs i mitten av september här på spv.se. Vinnaren av Guldkanten presenteras på vårt evenemang Pensionsdagen den 4 oktober på Clarion Hotel Sign, Norra Bantorget i Stockholm.

Välkommen med ditt bidrag!

Tidigare vinnare Guldkanten

Bland tidigare vinnare finns pensionsbolag, journalister, webbtjänster och banker. Förra året vann Swedbank med kampanjen Första pensionshjälpen. Förutom Swedbank var även Collectum och Tjänstepensionens dag nominerade till Guldkanten 2017.

Kolla vilka som tidigare har vunnit eller blivit nominerade till Guldkanten

Läs mer om tävlingen

Har du frågor?

Hör gärna av dig till Camilla Borgström till camilla.borgstrom@spv.se om du har frågor om tävlingen.

Förra årets vann Swedbank Guldkanten

2017 års vinnare av pensionspriset Guldkanten var Swedbank för kampanjen "Första pensionshjälpen". Juryn belönade även Monica Zettervall med ett hedersomnämnande för "Monicas pensionsblogg"

Representanter från Swedbank. Foto: Anja Callius

Motiveringen lyder så här: "Branschjätten provar nytt spår och hittar rätt. Kampanjen via den digitala publicisten KIT sticker ut, är upplysande och vänder sig med en lättsam ton till en målgrupp i stort behov av att tänka pension. Nytt, intressant och kanske också banbrytande!"

Hedersomnämnande

Monica Zettervall belönades med ett hedersomnämnande för "Monicas pensionsblogg.

– Jag är väldigt glad! Jag och min kollega Mia Frostvide har jobbat hårt med språket, att det ska vara enkelt att förstå, oavsett kunskap om pensioner. Hederspriset är ett litet bevis på att vi har lyckats, säger Monica Zettervall.

Mia Frostvide, Monica Zettervall och Olof Lundvall. Foto: Anja Callius

Motiveringen lyder så här: Monica är kunnig, trygg och har ett språk som gör att vi förstår. Bloggen kanske inte når den breda massan än. Men med lite mer uppmärksamhet kring bloggens förträfflighet kan fler få upp ögonen för Monicas kloka och konkreta tips. Den uppmärksamheten hjälper vi gärna till med.

De nominerade

Collectum och Tjänstepensionens dag var också nominerade finalister i tävlingen Guldkanten.

  • Collectum – För kampanjen och sajten "#pratapension" Enkel, tydlig och med rubriker ur vanliga livet. Prata pension talar till oss på ett sätt som gör att vi gärna lyssnar. Stora aktörer har stort ansvar och Collectum visar att man kan få rejält genomslag med rätt ansats. Två tummar upp!
  • Tjänstepensionens dag – För..."Tjänstepensionens dag" Omöjligt att samla en hel bransch och enas om budskap? Inte då. Efter en trevande inledning har initiativet slagit rot genom fokus på film och sociala medier. Att prata tjänstepension har aldrig varit viktigare än nu och Tjänstepensionens dag visar att man kan komma långt om man verkligen vill. Ser vi början på något riktigt stort?

 

Pensionspriset Guldkanten

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.