Tävlingen Guldkanten pågår

Varje år arrangerar vi tävlingen Guldkanten. Tävlingen lyfter fram bra exempel på enkel, tydlig och nytänkande information om pensioner.

Sista dag att skicka in bidrag var den 19 maj. De bidrag som nomineras till Guldkanten offentliggörs i mitten av september här på spv.se. Vinnaren av Guldkanten presenteras på Pensionsdagen den 4 oktober.

Har du frågor?

Hör gärna av dig till Camilla Borgström till camilla.borgstrom@spv.se om du har frågor om tävlingen.

Förra årets vann Swedbank Guldkanten

2017 års vinnare av pensionspriset Guldkanten var Swedbank för kampanjen "Första pensionshjälpen". Juryn belönade även Monica Zettervall med ett hedersomnämnande för "Monicas pensionsblogg"

Representanter från Swedbank. Foto: Anja Callius

Motiveringen lyder så här: "Branschjätten provar nytt spår och hittar rätt. Kampanjen via den digitala publicisten KIT sticker ut, är upplysande och vänder sig med en lättsam ton till en målgrupp i stort behov av att tänka pension. Nytt, intressant och kanske också banbrytande!"

Hedersomnämnande

Monica Zettervall belönades med ett hedersomnämnande för "Monicas pensionsblogg.

– Jag är väldigt glad! Jag och min kollega Mia Frostvide har jobbat hårt med språket, att det ska vara enkelt att förstå, oavsett kunskap om pensioner. Hederspriset är ett litet bevis på att vi har lyckats, säger Monica Zettervall.

Mia Frostvide, Monica Zettervall och Olof Lundvall. Foto: Anja Callius

Motiveringen lyder så här: Monica är kunnig, trygg och har ett språk som gör att vi förstår. Bloggen kanske inte når den breda massan än. Men med lite mer uppmärksamhet kring bloggens förträfflighet kan fler få upp ögonen för Monicas kloka och konkreta tips. Den uppmärksamheten hjälper vi gärna till med.

De nominerade

Collectum och Tjänstepensionens dag var också nominerade finalister i tävlingen Guldkanten.

  • Collectum – För kampanjen och sajten "#pratapension" Enkel, tydlig och med rubriker ur vanliga livet. Prata pension talar till oss på ett sätt som gör att vi gärna lyssnar. Stora aktörer har stort ansvar och Collectum visar att man kan få rejält genomslag med rätt ansats. Två tummar upp!
  • Tjänstepensionens dag – För..."Tjänstepensionens dag" Omöjligt att samla en hel bransch och enas om budskap? Inte då. Efter en trevande inledning har initiativet slagit rot genom fokus på film och sociala medier. Att prata tjänstepension har aldrig varit viktigare än nu och Tjänstepensionens dag visar att man kan komma långt om man verkligen vill. Ser vi början på något riktigt stort?

Pensionspriset Guldkanten

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.