Pensionsdagen 2018

Pensionsdagen 4 oktober 2018 är en heldag med intressanta föreläsningar om pensioner och samhällsekonomi.

Försäkra dig om en plats och anmäl till dig nu!

För dig som är pensions- eller HR-ansvarig hos en arbetsgivare med statlig tjänstepension är det kostnadsfritt att delta på både frukostmötet (startar klockan 08.00) och Pensionsdagen.

Anmäl dig till Pensionsdagen

Våra gäster får bland annat lyssna på Ardalan Shekarabi, civilminister, Helena Palmgren, vd Brummer Life, Anders Ekholm, vice vd för Institutet för Framtidsstudier och Katarina Gospic, hjärnforskare vid Karolinska Institutet. Vi har också bjudit in Axel West Pedersen som är forskare vid Institutt for samfunnsforskning i Oslo och expert på europeiska pensionssystem. Han kommer att föreläsa om framtidens pensionsförlorare ur ett nordiskt perspektiv. Under dagen offentliggör vi även vinnaren av priset Guldkanten 2018 för Sveriges bästa pensionsinformation.

Kom och träffa kollegor, branschfolk och beslutsfattare inom pensionsområdet och låt dig inspireras.

Väl mött i oktober!

Program

9.30 Registrering och kaffe

10.00 Pensionsdagen öppnas

SPV:s generaldirektör Maria Humla hälsar deltagarna välkomna och inleder dagen.

10.10 Bortom transparens och enkelhet

Helena Palmgren, vd för Brummer Life. Samverkan i branschen ger bättre förutsättningar att förstå vårt komplexa pensionssystem. Hur kan vi tillsammans skapa större transparens, mer förenkling och djupare förståelse?

10.40 Bensträckare i lokalen.

11.00 Vem vinner pensionspriset Guldkanten?

Priset Guldkanten delas ut till någon som gjort en viktig insats inom området pensionsinformation. De tre finalisterna presenteras och årets vinnare avslöjas.

11.10 Framtidens utmaningar och arbetsmarknad

Anders Ekholm, vice vd för Institutet för Framtidsstudier. Demografi, värderingar och teknologi driver förändringar inom alla system. Tar jobben slut, kommer vi att arbeta i framtiden och i så fall med vad?

12.00 Lunch

13. 00 Tillit, tillgänglighet och tydlighet i digitaliseringens tid

Ardalan Shekarabi, civilminister. Digitaliseringen gör att medborgarna ställer allt högre krav också på samhället. Hur kan vi möta ett längre arbetsliv och medborgarnas förväntningar genom tillgänglighet och ny teknik?

13.40 Bensträckare i lokalen

13.50 Framtidens pensionsförlorare

Axel West Pedersen, forskare vid Institutt for samfunnsforskning i Oslo och expert på europeiska pensionssystem. Om framtidens pensionsförlorare ur ett nordiskt perspektiv.

14.30 Kaffe

15.00 Hjärnspaning: så styrs ditt beslutsfattande

Katarina Gospic, hjärnforskare och entreprenör. Vi har samma hjärna idag som för 40 000 år sedan samtidigt som utvecklingen går i rasande fart. Hur påverkar det vår förmåga att fatta beslut om vår pension?

15.50 Mingel med lättare tilltugg

Pris

Det kostar 1 995 kronor att gå på Pensionsdagen den 4 oktober 2018. I priset ingår lunch, kaffe och mingel i slutet av dagen.

Plats

Clarion Hotel Sign, Östra järnvägsgatan 35 (Norra Bantorget) i Stockholm. Boende SPV reserverar inga hotellrum. Eventuell bokning av hotell bokar du själv.

Förhinder

Om du får förhinder kan du överlåta din plats. Meddela i så fall vem som kommer i stället för dig.

Övriga frågor

Om du har frågor kan du kontakta Camilla Borgström på telefon 070-770 51 43 eller e-post camilla.borgstrom@spv.se

Sista anmälningsdag

Anmäl dig senast den 28 september 2018.

Arbetsgivare med statlig tjänstepension

Du som arbetsgivare med statlig tjänstepension kommer att få en särskild inbjudan till både frukostmöte och Pensionsdagen.

Pensionspriset Guldkanten

SPV delar varje år ut pensionspriset Guldkanten till någon som gjort en bra och viktig informationsinsats inom området pensioner. Med priset vill vi lyfta bra exempel på enkel, tydlig och nytänkande information om pensioner.

Tävlingen Guldkanten

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.