Rapport direkt

Rapport direkt underlättar din hantering av anställningsuppgifter. Använd tjänsten för att rapportera anställningsuppgifter och för att rätta uppgifter du redan skickat in.

Logga in och använd Rapport direkt

Logga in på självbetjäningstjänster för arbetsgivare

För att logga in i självbetjäningstjänsterna behöver du beställa behörighet och skaffa e-legitimation.

Du kan använda Rapport direkt oavsett om du skickar anställningsuppgifter till oss via fil eller inte. Tjänsten håller stängt några dagar varje månad.

Skicka in anställningsuppgifter

Använder du som arbetsgivare ett lönesystem som inte kan leverera anställningsuppgifter maskinellt via fil till oss kan du tryggt och enkelt registrera och skicka anställningsuppgifterna via Rapport direkt.

Rätta anställningsuppgifter

Om du skickar anställningsuppgifter via fil till oss använder du istället Rapport direkt för att rätta eventuella felaktigheter som kan uppstå vid överföringarna. För att underlätta rättningen av anställningsuppgifterna har Rapport direkt utrustats med många av de kontroller som våra kontrollprogram gör. Det finns också möjlighet att göra korrigeringar av redan inskickade anställningsuppgifter.

Se vilka anställda som kan gå i pension med övergångsbestämmelser

Med Rapport direkt kan du se vilka anställda som kan gå i pension före ordinarie pensionsålder, enligt övergångsbestämmelser (så kallad ÖB-rätt). Om det skulle ske förändringar i anställningen som innebär att den anställda förlorar rätten att gå i pension före ordinare pensionsålder kan du direkt registrera avslutsdatum för ÖB-rätten i Rapport direkt.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL