SPV-dagen 2021

Grön-bild-med-texten-spvdigitalt

Även 2021 genomförde vi SPV-dagen digitalt. Temat var "Tillsammans fixar vi den bästa förmånen för de anställda – tjänstepensionen!". De som deltog fick möjlighet att svara på frågor vi ställde direkt i sändningen och kunde också ställa frågor under de olika passen.

 

Hur lyfter vi den bästa förmånen för de anställda? Christina Lindh kollade om hur ni pratar om tjänstepensionen med de anställda, eller inte, och vad det finns för stöd för det på spv.se.

Vad händer med enklare och tryggare ansökan om den förmånsbestämda delen? Erik Jansson och Emma Mattisson visade och berättade om hur det är tänkt och hur vi tagit med behoven vi fått från både er och de anställda.

Hur funkar pensionspremierna nu igen? Mikalen Bergslund pratade om hur vi kan förstå kostnaderna och prognosen som du nyligen fått och var du hittar den informationen på spv.se.

… och vad är mer på gång? Under sista punkten berättade bland annat Emma Mattisson om lite nytt kring hantering av behörigheter till e-tjänsterna på spv.se. Vi berättade också att det är tydligare överföringskrav på gång och sist men inte minst att nu kan alla får en prognos när en loggar in på spv.se.

Se inspelningen av SPV-dagen

Om du eller någon kollega till dig inte kunde vara med när vi sände evenemanget går det bra att ta del av hela förmiddagen i efterhand. Tipsa gärna om det!

Se den inspelade SPV-dagen digital (Youtube)

Vad är SPV-dagen?

SPV-dagen är en dag för dig som ansvarar för eller arbetar med tjänstepension från statlig anställning. Vi på SPV bjuder på aktuell information och möjlighet till dialog om insikter och behov av stöd kring tjänstepensionen. Det är också ett bra tillfälle att träffa oss och kollegor från andra myndigheter!

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL