Webbseminarier

Arbetsgivarkvarten

Ett nytt sätt att få kort information om tjänstepensioner och vad du som arbetsgivare ska tänka på. Fram till jul testar vi att sända ett webbseminarium i veckan om olika ämnen under femton minuter och efter det är chatten öppen för frågor.

För att få en inbjudning till arbetsgivarkvarten behöver du anmäla dig som prenumerant. Du får då inbjudningar och länk till webbseminariet till din mejl. Vi ses varje måndag kl.13-13.15. Kom senast fem minuter innan.

Vi försöker spela in alla tillfällen så du kan se dem i efterhand om du inte kan delta.

Anmäl dig som prenumerant till arbetsgivarkvarten (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Lär känna oss på SPV

Vi börjar arbetsgivarkvartarna med att berätta om oss och vårt samarbete med er. Vi tipsar om hur du får bäst hjälp i vardagen!

Se webbseminariet Lär känna oss på SPV på YouTube

Dags för delpension

Det är du som arbetsgivare som godkänner om den anställda får delpension. Vi berättar vad du behöver göra och generellt hur kostnaden för delpension ser ut.

Se webbseminariet Dags för delpension på Youtube

Dags för pension?

När den anställda ska sluta och gå i pension har du som arbetsgivare ett visst stöd från oss. Det finns vissa delar som vi vill att du är uppmärksam på då det både kan påverka dina kostnader och den anställdas tjänstepension.

Se webbseminariet Dags för pension på SPV på YouTube

Extra inbetalningar till tjänstepensionen

Enskilda överenskommelser, lokalt kollektivavtal (om tjänstepensionen) och löneväxling. Vi reder ut begrepp och regler som du kan känna till. Vi berättar också i vilken del som pengarna hamnar för den anställda och uppmanar dig att vara noga i informationen till den anställda så de förstår konsekvensen.

Se webbseminariet Extra inbetalningar på YouTube

Anställd blir sjuk

Det skiljer sig mellan när den anställda är sjuk och när den anställda långvarigt sjuk och får sjukersättning eller aktivitetsersättning från Försäkringskassan. Vi berättar hur det fungerar och vad du som arbetsgivare behöver ha koll på så det inte missas att  den anställda ska få sjukpension utbetald från oss.  

Se webbseminariet anställd blir sjuk på YouTube

Anställd gör överenskommelse att tillhöra Avdelning I

I tjänstepensionsavtalet PA 16 delas de anställda in i två avdelningar beroende på när de är födda. Enligt tjänstepensionsavtalet kan den anställda i undantagsfall göra en överenskommelse med sin arbetsgivare om att tillhöra Avdelning I. Om en anställd frågar dig, vad kan du svara och vad är det som gäller?

Se webbseminariet anställd gör överenskommelse på Youtube

Vad kostar tjänstledighet?

När en anställd ska vara tjänstledig är det du som arbetsgivare som berättar för oss vilken typ av tjänstledighet det är. Det påverkar premierna till tjänstepensionen och vi vill vara säker på att du känner till skillnaderna.

Se webbseminariet vad kostar tjänstledighet? på Youtube

Varför ändras premier?

Det finns olika faktorer som påverkar att premier för en anställd kan ändras. Vi försöker sammanfatta kort och ger dig lite vägledning för du ska känna dig trygg. Vid speciella fall är du alltid välkommen att kontakta oss.

Se webbseminariet varför ändras premier på Youtube

Anställd slutar sin anställning

När den anställda slutar gäller det ha koll på hur de ska avslutas i systemet. Det kan ge konsekvenser både för den anställdas tjänstepension och för din kostnad för pensionen. Häng med om du vill ha kontroll nästa gång någon anställd slutar.

Se webbseminariet anställd slutar på Youtube

Behöver du tänka på något när den anställda är föräldraledig?

Vi berättar kort om hur tjänstepensionen och premierna fungerar under föräldraledigheten. Det kommer också en förändring den 1 januari hur premier beräknas för anställda som är född före 1988, det vill du ha koll på!
Se webbseminariet föräldraledig på Youtube

Visst hittar du till självbetjäningstjänsterna?

Vi erbjuder självbetjäningstjänster till dig som arbetsgivare och till anställda. Vi berättar hur de fungerar och vad du som arbetsgivare kan ha nytta av.

Inställt!

Vill du skicka in ett tips på ett ämne till nästa webbseminarium mejla gärna till kundaktiviteter@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.