Kurser

Vi ordnar olika kurser där du som arbetsgivare kan lära dig mer om statlig tjänstepension. Tillsammans med Pensionsmyndigheten genomför vi också informationsträffar som riktar sig till anställda.

Kurser för dig som arbetsgivare

Vi ordnar olika kurser för dig som arbetsgivare.

Grundkurs: Statligt tjänstepensionsavtal

En kurs som lär dig som arbetsgivare om det statliga tjänstepensionsavtalet PA 16 och övriga delar som statligt anställda omfattas av. Du får kontroll över arbetsgivaransvaret och vad du behöver tänka på som arbetsgivare.

Information om Grundkurs: statligt tjänstepensionsavtal

Kostnader för pension

På den här kursen får du veta hur kostnaderna påverkas av de anställdas lön och anställning och vilka händelser som påverkar pensionspremierna. Efter kursen blir det lättare för dig som arbetsgivare att ha koll på kostnader för den statliga tjänstepensionen.

Information och anmälan till kursen Kostnader för pension

Uppdragskurser – skicka en intresseanmälan

Våra uppdragskurser riktar sig till dig som arbetsgivare som vill arrangera en kurs på din myndighet eller behöver särskilt stöd inom något område. Det kan exempelvis handla om pensionskunskap eller om olika kostnader för pension.

Skicka intresseanmälan om att arrangera en uppdragskurs

Information till anställda

Vi har ingen möjlighet att åka ut till enskilda arbetsplatser och informera anställda. Däremot ordnar vi informationsträffar där vi informerar om allmän pension och statlig tjänstepension tillsammans med Pensionsmyndigheten. Informationsträffarna är kostnadsfria och vänder sig till statligt anställda som funderar på sin pensionering.

Informationsträffar för statligt anställda

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

XS SM MD LG XL