Kurser och evenemang

Vi ordnar olika kurser under året där du som arbetsgivare kan lära dig mer om statlig tjänstepension. Varje år arrangerar vi också evenemanget Pensionsdagen.

Webbseminarier för arbetsgivare och privatpersoner

Du kan anmäla dig till något av våra korta och informativa webbseminarier. De vänder sig både till arbetsgivare och privatpersoner.

Mer information om webbseminarier

Lär dig mer om statlig tjänstepension på våra kurser

Vi ordnar flera olika kurser för dig som arbetsgivare.

Kostnader för pension

Efter kursen blir det lättare för dig som arbetsgivare att ha koll på kostnader för den statliga tjänstepensionen. Du får veta hur premien påverkas av de anställdas lön och anställning och vilka händelser som påverkar pensionspremierna.

Information och anmälan till kursen Kostnader för pension

Grundkurs: Statligt tjänstepensionsavtal

En kurs som lär dig som arbetsgivare om det statliga tjänstepensionsavtalet PA 16 och övriga delar som statligt anställda omfattas av. Du får kontroll över arbetsgivaransvaret och vad du behöver tänka på som arbetsgivare.

Information om Grundkurs: statligt tjänstepensionsavtal

Uppdragskurser – skicka en intresseanmälan

Våra uppdragskurser riktar sig till dig som arbetsgivare som vill arrangera en kurs på din myndighet eller behöver särskilt stöd inom något område. Några exempel på olika uppdrag är kostnader, pensionskunskap och Rapport direkt.

Skicka intresseanmälan om att arrangera en uppdragskurs

Information till dina anställda

Vi har ingen möjlighet att åka ut till enskilda myndigheter och informera anställda. Däremot ordnar vi informationsträffar där vi informerar om allmän pension och statlig tjänstepension tillsammans med Pensionsmyndigheten. Informationsträffarna är kostnadsfria och vänder sig till statligt anställda som funderar på sin pensionering.

Informationsträffar för statligt anställda

Pensionsdagen – pensionsfrågor i fokus

Vi arrangerar Pensionsdagen varje år för dig som är intresserad av pensionsfrågor och samhällsekonomi. På Pensionsdagen delar vi ut pensionspriset Guldkanten till någon som gjort en viktig insats inom pensionsinformationsområdet.

Pensionsdagen

Pensionspriset Guldkanten

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.