Skydd som ingår i anställningen

Här hittar du information om skydd som ingår i anställningen. Det kan du använda på ditt intranät för att informera dina anställda. Kopiera texten och kontrollera länkarna innan du publicerar.

Om du blir långvarigt sjuk

När du är statligt anställd och får sjukersättning eller aktivitetsersättning från Försäkringskassan kan du ha rätt till en extra ersättning från Statens tjänstepensionsverk, SPV. Den ersättningen kallas för sjukpension.

Läs mer om sjukpension på spv.se

Om du drabbas av en arbetsskada

Om du råkar ut för en arbetsskada kan du få pengar från Afa Försäkring.

Läs mer om händelsen arbetsskada hos Afa

Skydd för din familj om du dör

När du är statligt anställd ingår ett bra skydd för din familj i form av efterlevandepension och tjänstegrupplivförsäkring om du dör. Du kan också ha återbetalningsskydd på delar av din tjänstepension som innebär att din familj får dina pengar om du dör.

Läs mer om vad din familj kan få om du dör på spv.se

Har du frågor?

På spv.se/kontakt kan du skicka mejl till SPV, hitta svar på vanliga frågor samt logga in för att chatta. Du kan också ringa deras kundservice på 020-51 50 40.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL