Information till era anställda

Som arbetsgivare behöver du informera de anställda om deras tjänstepension från statlig anställning. Här hittar du material som du kan använda när du informerar på ditt intranät eller som stöd när du pratar med anställda om pension och försäkringar.

Informera de anställda på intranätet

Här hittar du information till intranätet för att informera de anställda. Det innehåller korta texter och länkar till information om tjänstepensionen och om de försäkringar som också ingår i anställningen. De anställda får också veta vart de vänder sig med frågor och hur de ansöker om sin tjänstepension. Du som arbetsgivare kan komplettera informationen med exempelvis egna rutiner och material anpassat till just er myndighet.

För att öka medvetenheten om pensionen har vi tillsammans med Arbetsgivarverket och Pensionsmyndigheten tagit fram en sajt där den anställda på ett enkelt sätt får en uppfattning om hur mycket som betalas in till pensionen varje månad. Text och länk till den finns med i informationen till intranätet.

Information till ert intranät

Prata tjänstepension med dina anställda

Här hittar du en enkel presentation med manus som du kan använda när du berättar om pensionen och tjänstepensionen för dina anställda. Du kan också använda presentationen på ditt intranät och den anställda kan själv klicka sig igenom den.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL