Information till dina anställda

Som arbetsgivare behöver du informera dina anställda om deras tjänstepension från statlig anställning. Här hittar du material som du kan använda när du informerar på ditt intranät eller som stöd när du pratar med anställda om pension och försäkringar.

Informera dina anställda

Här hittar du information om pension och försäkringar till ditt intranät för att informera dina anställda. Det innehåller länkar till information om tjänstepensionen och hur den fungerar samt information om de försäkringar som också ingår i anställningen. De anställda får också veta vart de vänder sig med frågor och hur de ansöker om sin tjänstepension. Du som arbetsgivare kan komplettera informationen med exempelvis egna rutiner och material kring vad som gäller hos just dig.

Information till ditt intranät

För att öka medvetenheten om pensionen har vi tillsammans med Arbetsgivarverket och Pensionsmyndigheten tagit fram en sajt där den anställda på ett enkelt sätt får en uppfattning om hur mycket som betalas in till pensionen varje månad. Text och länk till den finns med i informationen till intranätet.

Faktablad

Faktabladen vänder sig till dina anställda. Du kan till exempel använda dem som stöd i samtal med de anställda.

Faktablad

Prata tjänstepension med dina anställda

Här hittar du en enkel presentation med manus som du kan använda när du berättar om pensionen och tjänstepensionen för dina anställda. Du kan också använda presentationen på ditt intranät och den anställda kan själv klicka sig igenom den.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL