Information till dina anställda

Som arbetsgivare behöver du informera dina anställda om deras tjänstepension från statlig anställning. Vi har tagit fram ett informationsmaterial och en interaktiv film som du kan använda när du informerar på ditt intranät eller som stöd när du pratar med en anställd om vad hen har rätt till.

Information på ditt intranät

Använd vårt informationsmaterial på ditt intranät för att informera dina anställda. Det innehåller information om tjänstepensionen och om de försäkringar de anställda har genom sin statliga anställning. De får också veta vart de vänder sig med frågor och hur de ansöker om sin tjänstepension. Du som arbetsgivare kan komplettera informationen med exempelvis egna rutiner och material kring vad som gäller hos just dig.

Information på ditt intranät (pdf, nytt fönster)

Filmen "Alla dina pengar från jobbet – så här fungerar de i livet"

Bildruta från filmen som visar en stad och en play-ikon

På ett enkelt, snabbt och lättillgängligt sätt kan du ge dina anställda bättre överblick kring hur olika händelser i livet kan påverka både tjänstepensionen och privatekonomin. Genom att klicka sig fram bland olika situationer i den animeraden filmen nedan får du och dina anställda enkla förklaringar om vad som gäller. Länka till filmen från ditt intranät! Den ingår även i informationen till intranätet ovan.

Alla dina pengar från jobbet - så här fungerar de i livet (externa webbplatsen Gilla din ekonomi, nytt fönster)

Faktablad och presentationer

Faktabladen vänder sig till dina anställda. Du kan till exempel använda dem som stöd i samtal med de anställda.

Faktablad och presentationer

 

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.