Information till dina anställda

Som arbetsgivare behöver du informera dina anställda om deras tjänstepension från statlig anställning. Här hittar du material som du kan använda när du informerar på ditt intranät eller som stöd när du pratar med anställda om pension och försäkringar.

Informera dina anställda

Här hittar du information om pension och försäkringar till ditt intranät för att informera dina anställda. Det innehåller länkar till information om tjänstepensionen och hur den fungerar samt information om de försäkringar som också ingår i anställningen. De anställda får också veta vart de vänder sig med frågor och hur de ansöker om sin tjänstepension. Du som arbetsgivare kan komplettera informationen med exempelvis egna rutiner och material kring vad som gäller hos just dig.

Information på ditt intranät (Word, nytt fönster)

För att öka medvetenheten om pensionen har vi tillsammans med Arbetsgivarverket och Pensionsmyndigheten tagit fram en sajt där den anställda på ett enkelt sätt får en uppfattning om hur mycket som betalas in till pensionen varje månad. Text och länk till den finns med i informationen till intranätet.

Filmen "Alla dina pengar från jobbet – så här fungerar de i livet"

Bildruta från filmen som visar en stad och en play-ikon

På ett enkelt, snabbt och lättillgängligt sätt kan du ge dina anställda bättre överblick kring hur olika händelser i livet kan påverka både tjänstepensionen och privatekonomin. Genom att klicka sig fram bland olika situationer i den animeraden filmen nedan får du och dina anställda enkla förklaringar om vad som gäller. Länka till filmen från ditt intranät! Den ingår även i informationen till intranätet ovan.

För att filmen ska fungera behöver ditt intranät kunna hantera Flash.

Alla dina pengar från jobbet - så här fungerar de i livet (externa webbplatsen Gilla din ekonomi, nytt fönster)

Faktablad och presentationer

Faktabladen vänder sig till dina anställda. Du kan till exempel använda dem som stöd i samtal med de anställda.

Faktablad och presentationer

 

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.