Pensionsbesked

Den statliga tjänstepensionen ser olika ut för olika individer. Du kan alltså ha rätt till olika delar av tjänstepensionen och får därför ett, två eller tre pensionsbesked. I broschyren som följer med förklarar vi hur du läser de olika beskeden och kort om de olika delarna i den statliga tjänstepensionen.

På framsidan av broschyren står det vilket avtal du tllhör. Beskeden visar hur mycket du tjänat in till varje del av din statliga tjänstepension men inte hur mycket du kan få sammanlagt i statlig tjänstepension. Har du arbetat inom privat sektor, kommun eller landsting kan du få tjänstepension även för den tiden.

På Dina pensionssidor kan du logga in med e-legitimation och göra en prognos över hela din pension genom ett samarbete med Minpension.se. Där kan du också se dina pensionsbesked.

Logga in på Dina pensionssidor

Så här läser du dina pensionsbesked

Här nedan finns mer information om hur du läser dina pensionsbesked och om de olika delarna i den statliga tjänstepensionen.

Få pensionsbeskeden digitalt istället för på papper

Vi är anslutna till tjänsten Mina meddelanden. Det är en tjänst där du kan ta emot post från myndigheter och kommuner digitalt istället för på papper. Posten samlas i en säker digital brevlåda och du öppnar och läser den enkelt med hjälp av din e-legitimation. Om du skaffar en digital brevlåda får du en avisering med e-post och sms när dina nya pensionsbesked finns på Dina pensionssidor.

Mer om Mina meddelanden och vilka meddelanden du kan få från oss digitalt

Senast uppdaterad: 2016-02-29