Tillgänglighet – design för alla

Vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av informationen på vår webbplats. Därför har vi tillgänglighetsanpassat spv.se. För oss är tillgängligheten viktig och därför finns dessa frågor alltid med i vårt arbete med webbplatsen.

Vår webbplats är tillgänglighetscertifierad

Det ser vi som ett kvitto för vårt tillgänglighetsarbete. Certifieringen fick vi efter att Funka Nu:s tillgänglighetsexperter gått igenom webbplatsen för att säkerställa att informationen är tillgänglig för alla.

  • Vi strävar efter att följa gällande standarder och riktlinjer för tillgänglighet (som till exempel WCAG 2.0).
  • Webbplatsen är uppbyggd med CSS (cascading style sheet). Detta styr både design och text för webbplatsen.
  • Vi använder tabeller sparsamt. När tabeller ändå används styr vi om uppläsningen så att den blir logisk.
  • Webbplatsen har logisk tabbordning, alla bilder är försedda med alternativa texter och vi öppnar inte nya fönster i onödan.

Snabbtangenter – förflytta dig till olika delar av webbplatsen

För att snabbt kunna förflytta dig till olika delar av vår webbplats kan du använda snabblänkar. I Windows ska du oftast hålla ned Alt-tangenten och samtidigt trycka den önskade snabbtangenten och sedan trycka på enter. På Mac används Ctrl + snabbtangent. Se hjälptexterna för din webbläsare för mer information.

De snabblänkar vi har på webbplatsen är:

S – Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet

0 – Tillgänglighetsinformation

1 – Startsida

2 – Nyheter

3 – Webbkarta

4 – Sökfunktion

7 – Kontakt

Information på andra språk

En del av informationen på webbplatsen finns på engelska. Utöver det finns det kortare information om SPV samt kontaktinformation till oss på ett flertal språk.

Har du synpunkter eller tips på hur vi blir mer tillgängliga, kontakta Camilla Gårdlund via e-post camilla.gardlund@spv.se eller via tel 060-18 76 75.

Senast uppdaterad: 2014-11-13
Man videochatar