Pensionsdagen

Varje år arrangerar vi Pensionsdagen för dig som är intresserad av samhällsekonomi och pensionsfrågor. Årets pensionsdag är 8 oktober på Clarion Hotel Sign i Stockholm. 

Pensionsdagen är en dag med intressanta föreläsningar om pensioner ur ett vidare perspektiv. Om du bokar din plats före 1 juli 2015 får du för endast 1 495 kronor en hel dag med intressanta föreläsningar.

Program

9.00 Registrering och kaffe

9.30 SPV generaldirektör hälsar deltagarna välkomna och inleder dagen.

10.00 Henrik Braconier, chefsekonom på Finansinspektionen

Utmaningar för den finansiella sektorn i en lågräntemiljö med fokus på problemen försäkringsbolagen står inför och hur dessa problem kan påverka pensionsspararna.

10.40 Bensträckare i lokalen

10.50 Vinnaren av priset Guldkanten presenteras

SPV delar varje år ut priset Guldkanten till någon som gjort en viktig insats inom området pensionsinformation. Vi presenterar de tre nominerade finalisterna och årets vinnare.

11.10 Per Bolund, finansmarknads- och konsumentminister

Statens roll och ansvar för våra framtida pensioner. Hur en aktiv konsument- och finanspolitik kan stärka pensionsspararnas ställning i samklang med en stark finansbransch.

12.00 Lunch

13.00 Cecilia Hermansson, Ekonomie Doktor och Forskare vid Centrum för Bank och Finans, KTH

Vad styr våra finansiella beslut? Hur tänker konsumenterna på dagens sparmarknad och vad behöver branschen förhålla sig till när de designar framtidens erbjudanden och tjänster.

13.40 Bensträckare i lokalen

13.50 Sofia Rasmussen, grundare och VD Rasmussen analys

Dagens unga – morgondagens pensionärer. Hur resonerar unga när det gäller sitt framtida liv som pensionärer? Hur skiljer sig de ungas värderingar från tidigare generationer? Och vilken betydelse har det för organisationers och arbetsgivares kommunikation med dem?

14.30  Kaffe och mingel

15.00 - 16.00 Fredrik Reinfeldt före detta statsminister

Vår välfärd kräver ett längre arbetsliv. Vi blir allt fler som lever allt längre.  Samtidigt förväntas vi kunna jobba längre, men kanske inte med samma sak ett helt yrkesliv. Det finns en stor demografisk utmaning - hur ska vi klara den utmaningen?

16.00 Mingel med lättar tilltugg.

Guldkanten

SPV delar varje år ut priset Guldkanten till någon som gjort en bra och viktig informationsinsats inom området pensioner. Med priset vill vi lyfta bra exempel på enkel, tydlig och nytänkade information om pensioner.

Förra året vann KPA Pension priset för sitt kundtjänstarbete. 

En jury utser vilka bidrag som nomineras och vem som vinner priset Guldkanten. Mer information om priset, tidigare vinnare och juryn finns på www.spv.se/guldkanten

Anmälan

Det kostar 1 995 kronor att gå på Pensionsdagen 8 oktober 2015. I priset ingårlunch, kaffe och mingelbuffé.

Plats

Clarion Hotel Sign, (Norra Bantorget),Östra järnvägsgatan 35 i Stockholm.

Boende

SPV reserverar inga hotellrum. Eventuell bokning av hotell bokar du själv.

Förhinder

Om du får förhinder kan du överlåta din plats. Meddela i så fall vem som kommer i stället för dig.

Övriga frågor

Om du har frågor kan du kontakta Camilla Borgström på telefon 070-770 51 43 eller e-post camilla.borgstrom@spv.se

Anmäl dig

Boka din plats före 1 juli 2015 får du för endast 1 495 kronor en hel dag med intressanta föreläsningar. (Ordinarie pris 1 995 kronor). Lunch, fika och mingel med lättare tilltugg ingår.

Sista anmälningsdag är 1 oktober 2015.

Senast uppdaterad: 2015-05-18
Pensionsdagen

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida.

Fält markerade med * är obligatoriska att fylla i.