Pensionspriset Guldkanten

Att på ett enkelt och tydligt sätt informera om pensioner kan vara nog så knepigt. Och visst kan det göras bättre?

SPV har tagit ett samlat grepp om frågan och inrättat pensionspriset Guldkanten som varje år delas ut till någon som gjort en viktig insats inom området pensionsinformation. Vi utgår från nytänkande, enkelhet, tydlighet och vad kunden vill ha.

Nomineringar till pensionspriset Guldkanten 2016

Här är de tre nominerade bidragen och juryns motiveringar.

Min Pension – för sin digitala pensionsinformation

En pionjär inom området som med konsumenten i fokus brutit ny mark för att skapa medvetande och engagemang om pensioner. Min Pension utvecklas löpande och utökas med fler kanaler som med enkla och pedagogiska lösningar hela tiden når nya användare. Ingen annan insats är i närheten av Min Pensions betydelse för den enskilde pensionsspararens kunskap om sin framtida pension!

Småspararguiden – för sin rådgivningstjänst

Nytt och intressant. Enkelt och tydligt. Småspararguiden ställer sig på konsumentens sida och utmanar etablissemanget med sina framfusiga och tänkvärda frågor som leder till svar som inte alltid är självklara. Vasst och välkommet!

Swedbank – för kampanjen ”Peppad på att prata pension”

Intresset för pensioner kan aldrig bli för stort! Branschens aktörer gör löpande satsningar för att höja intresset för pensioner hos sina kunder. Få lyckas så bra som Swedbank. Vi blir peppade när vi ser Swedbank lyckas med sina ambitioner att på ett humoristiskt sätt få konsumenterna att stanna upp och tänka till.

Kom på Pensionsdagen 5 oktober och se vem som vinner!

Vinnaren av Guldkanten 2016 koras på Pensionsdagen den 5 oktober. Förutom prisutdelningen är dagen fylld med intressanta föreläsningar på temat pensioner och samhällsekonomi. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, Tredje AP-fondens vd Kerstin Hessius, Pensionsmyndighetens ordförande Göran Hägglund och Nordeas chefsekonom Annika Winsth är några av dagens föreläsare.

Läs mer om programmet och anmäl dig

Senast uppdaterad: 2016-09-15