Pensionspriset Guldkanten

Att på ett enkelt och tydligt sätt informera om pensioner kan vara nog så knepigt. Och visst kan det göras bättre?

SPV har tagit ett samlat grepp om frågan och inrättat pensionspriset Guldkanten som varje år delas ut till någon som gjort en viktig insats inom området pensionsinformation.

Min Pension är vinnare av Guldkanten 2016

Det är med stort nöje som SPV, för 15:e året i rad, delar ut pensionspriset Guldkanten för att uppmärksamma bra information om pensioner.

Maria Eklund och Anders Lundström från Min Pension tog emot vinnardiplomet för pensionspriset Guldkanten 2016.

Årets pensionspris gick till Min Pension för sin digitala pensionsinformation. De ger det svenska folket vill ha, nämligen en överblick över sin pension. Min Pension är en mycket värdig vinnare och deras arbete symboliserar kärnan i pensionsprisets idé: nytänkande, enkelhet och tydlighet.

Juryns motivering

En pionjär inom området som med konsumenten i fokus brutit ny mark för att skapa medvetande och engagemang om pensioner. Min Pension utvecklas löpande och utökas med fler kanaler som med enkla och pedagogiska lösningar hela tiden når nya användare. Ingen annan insats är i närheten av Min Pensions betydelse för den enskilde pensionsspararens kunskap om sin framtida pension!

Övriga nominerade

Förutom Min Pension var även Småspararguiden och Swedbank nominerade till pensionspriset Guldkanten 2016. Småspararguiden för sin rådgivningstjänst och Swedbank för kampanjen ”Peppad på att prata pension”.

Årets utropstecken 2016

Kerstin Runesson prisades för sitt arbete som pensionshandläggare i Karlskrona kommun.

SPV delar även ut priset Årets utropstecken till någon som gjort en insats som vi särskilt vill uppmärksamma. Årets utropstecken gick till Kerstin Runesson i Karlskrona kommun för sitt arbete som pensionshandläggare som hon utför med såväl stort engagemang som stort hjärta.

Juryns motivering

Karlskrona kommuns medarbetare har något som ingen annan har. De har Kerstin Runesson som pensionshandläggare. Med stort personligt engagemang höjer hon kunskap och förståelse om pensioner och försäkringar hos kommunens 5 600 anställda på ett sätt som imponerar. Initierad, pedagogisk och med ett aldrig sinande intresse för individens bästa, är Kerstin en sann förebild för andra arbetsgivare.

Vill du också vara med och tävla?

Bra! Vi vill gärna ha många exempel på bra pensionsinformation.

Så här går det till

Vem som helst kan skicka in ett bidrag, du får dock inte vara anonym. Sista dag för att skicka in ett bidrag är den 19 maj.

Bidragen kan exempelvis vara pensionsbesked, webbplatser, bloggar, broschyrer, kampanjer, brev eller filmer. Det kan också vara personer som har gjort en bra insats inom pensionsområdet. Avsändaren kan vara en aktör i pensions- och försäkringsbranschen, ett företag, en myndighet, en privatperson med flera.

När anmälningstiden är slut sammanträder juryn. Juryn utser tre finalister som vi offentliggör i september. Vilket bidrag som slutligen vinner pensionspriset Guldkanten får du veta lite senare under hösten på vårt evenemang Pensionsdagen.

Skicka ditt bidrag och motivering till Helena Christensson: helena.christensson@spv.se

Senast uppdaterad: 2016-11-23