Pensionspriset Guldkanten

Att på ett enkelt och tydligt sätt informera om pensioner kan vara nog så knepigt. Och visst kan det göras bättre?

SPV har tagit ett samlat grepp om frågan och inrättat pensionspriset Guldkanten som varje år delas ut till någon som gjort en viktig insats inom pensionsinformationsområdet. Vi utgår från nytänkande, enkelhet, tydlighet och vad kunden vill ha.

Hur går det till att skicka in bidrag?

Vem som helst kan skicka in ett bidrag, du får dock inte vara anonym. Sista dag för att skicka in ett bidrag är den 20 maj

Bidragen kan exempelvis vara pensionsbesked, webbplatser, bloggar, broschyrer, kampanjer, brev eller filmer. Det kan också vara personer som har gjort en bra insats inom pensionsområdet. Avsändaren kan vara en aktör i pensions- och försäkringsbranschen, ett företag, en myndighet, en privatperson med flera.

När anmälningstiden är slut sammanträder juryn. Juryn utser tre finalister som vi offentliggör den 15 september. Vilket bidrag som slutligen vinner Guldkanten presenterar vi på Pensionsdagen den 5 oktober i Stockholm.

Skicka in ditt bidrag med en motivering till Helena Christensson, helena.christensson@spv.se

Konsumenternas Försäkringsbyrå vann Guldkanten 2015

Oberoende och pedagogisk information var tunga argument när vi valde att utse Konsumenternas Försäkringsbyrå som vinnare av priset Guldkanten för bästa pensionsinformation 2015. Priset delades ut den 8 oktober under vårt evenemang Pensionsdagen.

Bild på vinnarna av Guldkanten 2015.

Marcus Lindenius och Carita Lindborg från Konsumenternas Försäkringsbyrå tog emot vinnardiplomet för Guldkanten 2015.

Juryns motivering

”I ett komplext område med många aktörer behövs oberoende och pedagogisk information. Med webbtjänsten Pensionsguiden ser Konsumenternas Försäkringsbyrå till att man med ett minimum av förkunskaper får all vägledning man behöver för att kunna ta ett samlat grepp om sin pension. Enkelt, tydligt och unikt!”

Övriga nominerade

Förutom Konsumenternas Försäkringsbyrå var även nätverket Gilla din ekonomi och Alecta nominerade till Guldkanten 2015. Nätverket Gilla din ekonomi för pilotprojektet om utbildning om pensioner på högskolor samt Alecta för rapporten ”Deltidsfällan – hur en ojämställd arbetsmarknad ger ojämställda pensioner”.

Senast uppdaterad: 2016-07-20